ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Cumhuriyet İlkokulu

CUMHURİYET İLKOKULU

Cumhuriyet İlkokulumuzun eski tarihlere dayandığını araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır.Okulumuz 1903 yılında santral ek binası olarak hizmete girmiş.Daha sonra İbadethane olarak kullanılmıştır.1920 yılında Cumhuriyet İlkokulu´nun binası İbadethaneden çıkmış,halı dokuma tezgahları getirilerek tezgahhane olarak kullanılmaya başlanmıştır.1921 yılında Meslek Sanat Okuluna çevrilmiştir.1924 yılında Cumhuriyet İlkokulu Maarif Müdürlüğü´ne Bağlanmıştır.Eski Cumhuriyet İlkokulu Binası iki katlı taş bir binadan ibarettir.üstte 5,alt katta  2 olmak üzere 7  dershaneden oluşmaktaydı.Okulun etrafında ihata duvarı olmayıp;toprak olarak büyük bir bahçesi vardı.İlk Müdürü Mahmut Cevdet Bey daha sonra A.Kadir KARAKAŞ idareci olarak görev yapmıştır.Hasan ÜLGEN´in Müdür olarak atanmasından sonra tam teşekküllü olarak faaliyete geçmiştir.Bu zamanda eski taş bina yıkılmış yerine şimdiki Cumhuriyet Ortaokulunun bulunduğu tek katlı 6 derslikli bina yapılmıştır.mevcut durumda 1 müdür,1 müdür yardımcısı 19 öğretmeni,1 hizmetli kadrosu ile 18 dersliği,sosyal faaliyetlerin yapıldığı Çok amaçlı salonu bulunmaktadır.

Yayın: 27.11.2013 - Güncelleme: 01.12.2020 13:48 - Görüntülenme: 2497